septembrie 3, 2021

Cabinet Psihoterapie Voluntari/Pipera

Dr Mircea Moraru

Ce trebuie sa stii despre psihoterapie:

  1. Nu ţi se prescriu medicamente; astfel ca psihoterapia este diferită de consultaţia psihiatrică.
  2. Psihoterapia poate fi privită ca o metodă complementară la tratamentul medicamentos în diverse afecţiuni cum ar fi: tulburări psihotice, tulburări depresive, tulburări de alimentaţie, diverse dependente, etc.
  3. Psihoterapia este de mai multe feluri, în principal împărţită după modelele şi teoriile asupra personalităţii. De scurtă durată – ex: Terapia cognitiv-comportamentală, orientata spre calitațile pacientului si posibilitatile acestuia de a realiza schimbarea – sau de lungă durată – Psihoterapia Psihanalitică – conceptul ca orice perturbare a comportamentului si a reactiei este datorata unor forte intrapsihice ce se afla in conflict.

4. Psihoterapeutul nu e un magician; trebuie să se accepte ca această muncă ia timp şi poate fi anevoioasă.

5. Psihoterapia este o profesiune care se bazează pe o formare teoretică. Psihoterapeutul este persoana care, fiind deja medic sau psiholog (avand uneori chiar alta pregatire de asistent social la teolog), a mai facut o formare, una aparte: o scoala de psihoterapie. Primul psihoterapeut oficial a fost Freud. Ca urmare ea nu poate fi practicată de oricine şi mai ales nu poate fi practicată în afara unui cadru profesional.

Programeaza o consultatie

Fie ca ai o intrebare sau doresti sa programezi o consultatie la stomatologie, iti stam la dispozitie.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE